söndag, januari 08, 2006

Hemresedags

Sondag och vi ar ganska trotta efter ett par dagars promenader och kulturupplevelser i Paris. Men vad gor man pa en sondag i Paris forutom att promenera runt eller sitta pa ett café eller restaurang? I princip alla affarer ar stangda.

I dag nar vi har promenerat runt hamnade vi i de "syndiga" kvarteren vid Pigalle. Utbudet ar enormt och neonljusen blinkar frenetiskt. Tog kort pa Moulin Rouge.

Eftersom vi checkade ut pa formiddagen och flyget inte gar forran 20.25 har vi gatt runt och tittat, men ocksa varmt oss inne pa McD, ett McD som var "online".

Vi har konstaterat att det tyvarr fortfarande ar tillatet att roka pa restauranger har. Det ar ocksa ganska skitigt pa gatorna i Paris och hundskit pa trottoarerna. Galler att se upp var man satter fotterna.

Igar at vi middag pa ett litet trevligt italienskt stalle - "Il Duca". Det fanns bara 7 bord med plats for totalt 24 personer och det var fullt hela tiden. Vi fick vanta en stund innan vi fick ett bord och jag kan garantera att det var vart att vanta. Maken at lasagne och jag en underbart god pasta carbonara. Lite roligt var att agaren som var fran Genua, ansag att Rom inte var Italien:-)

Langtar faktiskt hem till min egen sang nu, konstigt men sant.

Inga kommentarer: